РОЛЬ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФОРМУВАННІ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ТРЕНЕРІВ-ВИКЛАДАЧІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/pcs.2024.2.7

Ключові слова:

інформаційні технології, тренер-викладач, фахова підготовка

Анотація

У роботі розглянуто особливості формування професійної компетентності у процесі фахової підготовки засобами інформаційних технологій. Інформаційні технології – це чудовий спосіб більш ефективно використовувати ресурси. Сучасні інформаційні технології переплітаються у багатьох аспектах життя. Способи отримання інформації швидко змінюються і в результаті очікується, що за допомогою інформаційних технологій освіта стане доступнішою. Інформаційні технології стали важливим та  вплинули на систему освіти. Нещодавня пандемія COVID–19 ще більша спонукала застосуванню інформаційних технологій в освіті. Сьогодні інформаційні технології не лише постачальник знань, а й оцінювач. Інформаційні технології з'явилися для поширення загальних знань і є основною рушійною силою реформ освіти.

Посилання

Bludova Y., Ilyina O. Innovative approaches in the professional education of physical education teachers according to European standards // Actual problems of the humanities. 2023. No 60. Ч. 1. С. 32-38.

Innovative technologies in the system of training specialists in physical culture and sports / ed. by V. I. Lozitsky. -Kyiv: KNUTD, 2019. -192 p.

Kovalchuk N. Innovative technologies as a tool for professional development of teachers in the context of education reform// Pedagogical process: theory and practice. 2018. No. 1-2. P. 39-46.

Chopyk T. V., Pavliuk O. S., Pavliuk Ye. O. Model of Future Coaches-Teachers’ Professional Competence Formation in Terms of Higher Educational Institution // Science and Education. – 2017. – №10. – P. 5-12.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.06.2024

Як цитувати

ЧОПИК , Т. ., ЛИТВИНОВ , І. ., ГОНЧАРУК , С. ., & СІВАК , В. (2024). РОЛЬ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФОРМУВАННІ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ТРЕНЕРІВ-ВИКЛАДАЧІВ. PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, (2), 48–51. https://doi.org/10.31891/pcs.2024.2.7