РОЗВИТОК КООРДИНАЦІЙНИХ ЗДІБНОСТЕЙ КАРАТИСТІВ 8–10 РОКІВ НА ЕТАПІ ПОЧАТКОВОЇ ПІДГОТОВКИ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
В статті досліджено цілеспрямоване використання засобів розвитку координаційних здібностей каратистів 8–10 років на етапі початкової підготовки, прояв яких є запорукою успіху на наступних етапах багаторічної підготовки. Мета дослідження – визначити вплив запропонованої методики розвитку координаційних здібностей юних каратистів 8–10 років, на етапі початкової підготовки на рівень підготовленості спортсменів. Аналіз отриманих результатів свідчить про те, що під впливом запропонованої методики розвитку координаційних здібностей на етапі початкової підготовки, показники фізичного розвитку кращі в експериментальній групі ніж в контрольній. Встановлені статистично значущі відмінності між контрольною та експериментальною групами за критерієм Стьюдента при p
Keywords: карате; координаційні здібності; підготовка; методи; засоби