ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У ДИЗАЙНІ ТАТУЮВАНЬ: КОНФІГУРАЦІЯ З ДВОМА МАШИНАМИ ДЛЯ НЕПЕРЕВЕРШЕНОГО ЧОРНОГО ТА СІРОГО РЕАЛІЗМУ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
Це дослідження вивчає інтеграцію штучного інтелекту (ШІ) у мистецтво татуювання. Окрему увагу у дослідженні зосереджено на його застосуванні в реалізмі чорного та сірого через конфігурацію з двома машинами. У роботі досліджується, як поєднання ескізів, створених ШІ, з традиційними художніми методами може підвищити креативність та ефективність. Крім того, у дослідженні оцінюється використання двох спеціалізованих машин для татуювання – однієї для світлих тонів і градієнтів, іншої для темних відтінків і контрастів. Зазначений метод використовується для досягнення виключних художніх та технічних результатів.У дослідженні застосовано багатогранний підхід, починаючи з використання AI-інструментів, таких як MidJourney, для створення початкових ескізів. Ці ескізи вдосконалюються на цифрових платформах, зокрема Procreate, щоб забезпечити анатомічну точність, після чого додається глибина та персоналізований штрих шляхом малювання вручну. Під час процесу татуювання використовується конфігурація двох машин: одна машина налаштована на м’які тони та плавне затінення, тоді як інша зосереджена на темних тонах і чітких контрастах, забезпечуючи ефективний і безперервний робочий процес.Результати демонструють значний прогрес у дизайні та виконанні татуювань. AI прискорює творчу фазу, дозволяючи художникам швидко та точно концептуалізувати складні дизайни. Ці дизайни адаптуються до людської форми, що забезпечує єдність і високий рівень деталізації. Конфігурація двох машин сприяє більш плавним тональним переходам, покращує реалістичність і підвищує ефективність, зменшуючи травматизацію шкіри для швидшого загоєння. Інструменти AI разом із технікою двох машин підвищують художні стандарти, дозволяючи створювати реалістичні татуювання зі скульптурною глибиною.Дослідження вперше представляє гібридну систему, яка об’єднує процеси дизайну, керовані AI, із методами татуювання двома машинами. Вона бездоганно інтегрує AI у робочі процеси татуювання, демонструючи унікальну техніку нанесення та встановлюючи нові стандарти точності й інновацій у мистецтві татуювання.Інтеграція AI-технологій і техніки двох машин пропонує значні переваги для студій татуювання. Ці інновації оптимізують робочі процеси, мінімізують травматизацію шкіри та покращують загальну якість татуювань. Застосовуючи цю структуру, студії можуть покращити як творчий розвиток, так і операційну ефективність, досягаючи виняткових результатів для художників і клієнтів.
Keywords: татуювання; чорний і сірий реалізм; конфігурація двох машин; метод затінення, мистецтво; мистецтво