ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ТА СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
У статті розглянуто педагогічні умови формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів початкових класів, які визначено як комплекс взаємопов’язаних і цілеспрямовано створених обставин професійної підготовки майбутніх педагогів. Розроблено компоненти структурно-функціональної моделі формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів початкових класів. Реалізація педагогічних умов забезпечує ефективне впровадження спроєктованої структурно-функціональної моделі досліджуваного процесу та досягнення очікуваного результату – позитивної динаміки рівнів сформованості здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів початкових класів.
Keywords: здоров’язбережувальна компетентність; здоров’язбережувальні технології; майбутні вчителі початкових класів; педагогічні умови; структурно-функціональна модель