ФОРМУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ ПОЛІЦІЇ В ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
У статті обґрунтовано актуальність проблеми формування і розвитку педагогічної культури майбутніх офіцерів поліції. У зв’язку з цим актуальною є проблема формування педагогічної культури у майбутніх офіцерів поліції, яка входить до сектору безпеки й оборони. Показано, що педагогічна культура офіцера поліції є складником його професійної культури і має діалектичний взаємозв’язок з іншими складовими професійної культури працівників поліції,  які доповнюють одна одну й  забезпечують ефективне й якісне виконання службових обов’язків офіцерів поліції. Розглянуто особливості педагогічної  культури правоохоронців та її залежність від особливостей професійної діяльності офіцерів поліції.Дано визначення поняття «педагогічна культура». Показано, що професійна діяльність офіцера поліції під час роботи з громадянами передбачає здійснення освітньої і виховної функцій. Тобто у офіцера поліції має бути сформована педагогічна культура як професійна якість особистості.Професія поліцейського, як будь-яка інша професія, має свою специфіку, що й зумовлює особливості педагогічної  культури працівника сектору безпеки й оборони, зокрема офіцера поліції.Представлено результати експериментального дослідження формування педагогічної культури у майбутніх офіцерів поліції у процесі їх  професійної підготовки. Виявлено статистично вірогідну наявність позитивної динаміки за більшістю показників в експериментальних групах після вивчення спецкурсу, написання есе і творчих робіт, участі у тренінгу і виконання та розв’язування проблемних ситуацій і квестових завдань.
Keywords: педагогічна культура; педагогічна культура офіцера поліції; професійна культура; курсанти; офіцери поліції; професійна підготовка; квестові завдання