СУЧАСНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ КНР (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
На основі аналізу публікацій провідних китайських вчених, освітніх програм китайських ЗВО, нормативно-правової бази КНР ми з’ясували, що останні роки виникла потреба в осучаснені підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва, переосмислення розвивально-виховних можливостей музичного мистецтва; встановили, що підготовка майбутнього вчителя музичного мистецтва в КНР відбувається за кількома рівнями: передвища (отримання спеціальності), бакалавр, магістр, доктор;  висвітлили, що з метою забезпечення розвитку вищої освіти, реалізації стратегії перезавантаження та оновлення країни, сприяння побудові соціалістичного та духовного суспільства у 2015 році було опубліковано «Закон про вищу освіту»; встановлено, що важливу роль у реформуванні процесу підготовки майбутніх учителів музики відіграли «Керівну програму бакалаврської навчальної програми спеціальності «Музика»», «Національні інструкції з підготовки вчителів музики для обов’язкових курсів бакалаврату», «Національні стандарти якості викладання спеціальностей бакалаврату в закладах вищої освіти», відповідно до яких відбувається сучасна підготовка майбутніх музично-педагогічних працівників; визначено що сучасна підготовка майбутнього вчителя музики забезпечується шляхом оптимального поєднання аудиторного та позааудиторного навчання здобувачів, вибір форм (лекційні, практичні та індивідуальні заняття) застосування традиційних та інноваційних методів навчання, сучасні засоби навчання, змісту обов’язкових курсів, дисциплін за вибором, великій кількість факультативів, що сприяє якісній підготовці педагогів – музикантів; ми з’ясували, що в умовах здійснення сучасної підготовки майбутній вчитель музики буде чітко розуміти потреби дітей та розвивально-виховні можливості музичного мистецтва, вмітиме найоптимальнішим способом реалізовувати це на практиці, саме тому приходячи до школи такий вчитель буде проводити уроки цікаво, динамічно, пізнавально.
Keywords: майбутній учитель музики; зміст підготовки; проведення уроків