ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ МОДЕЛІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
В поданій статті проаналізовані шляхи підвищення професійної підготовки та запропонована модель формування професійної компетентності сучасного вчителя фізичної культури. Нами визначено, що сучасна освіта потребує  активних, творчих фахівців, які матимуть фундаментальну освіту, будуть володіти сформованими особистісними якостями та  професійною культурою. Ми визначили специфічні якості, якими повинен володіти майбутній фахівець фізичної культури та виділили основні показники професійної підготовки сучасних вчителів. Нами доведено, що комплексне формування всіх показників професійного зростання педагога надають необхідний методичний інструментарій для реалізації навчально-виховних завдань освітньої діяльності, формування всебічно розвиненої особистості здобувача вищої освіти, розвиток його вмотивованості до навчання, підвищення рівня професійності та розуміння сучасних викликів суспільства до вчителя фізичної культури.Ми з'ясували, що рівень педагогічної компетентності майбутніх учителів фізичної культури – це поєднання якості знань, умінь, навичок та рівня самоорганізації особистості, що в результаті майбутньої роботи допоможе спеціалісту швидше знайти спільну мову з учнями, поступово сформувати свій авторитет, вирішувати завдання з фізичного виховання, бути в постійній взаємодії з учнями й об’єктивно оцінювати їхні результати та показники фізичного розвитку.
Keywords: професійна підготовка; модель; професійна компетентність; сучасний учитель; Ключові слова: професійна підготовка, диференційований підхід, фізичне виховання, теоретична підготовка, студенти.