ВПЛИВ ОБ’ЄМУ ТА ІНТЕНСИВНОСТІ ТРЕНУВАЛЬНИХ НАВАНТАЖЕНЬ НА ПОКАЗНИКИ ЗМЕНШЕННЯ МАСИ ТІЛА СПОРТСМЕНІВ В ТХЕКВОНДО ВТФ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
В статті досліджено вплив об’єму та інтенсивності тренувальних навантажень на показники зменшення маси тіла тхеквондистів 18–21 років. Мета дослідження – визначити вплив обсягу та інтенсивності тренувальних навантажень на величину зниження маси тіла тхеквондистів із застосуванням фітнес додатку для смартфонів Pacer. Дослідженням встановлені сильні кореляційні зв'язки між зниженням маси тіла спортсменів від обсягу тренувальних навантажень r=0,92, при p
Keywords: тхеквондо ВТФ; маса тіла; схуднення; об’єм; інтенсивність; навантаження