ТЕХНОЛОГІЇ POLAR У ПІДГОТОВЦІ ФУТБОЛЬНИХ КОМАНД РІЗНОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
У науковій роботі проаналізовано сучасні технології для контролю за ТТД футболістів, деталізовано використання програми Polar командами різних рівнів майстерності та підготовленості. Завдяки теоретичному дослідженню вдалося обґрунтувати доцільність використання програми Polar для аналізу техніко-тактичних дій футболістів команд високої кваліфікації. Інформаційно-статистична програма Polar дозволяє визначати ключові ігрові показники та їх різновиди (разом понад 200 показників після кожної гри): удари, фоли, атаки, виноси, підбори, втрати, єдиноборства, володіння м’ячем, зупинки, стандарти, передачі та інші статистичні дані, які можна отримувати після конкретних ігор, після кожної гри, ігор суперників для підготовки до них, проміжків часу, порівнювати дані з різних матчів, оперативно отримувати інформацію щодо діяльності гравців у тренувальному процесі.Статистичні технології Polar надають змогу тренерам та аналітикам отримувати достовірну та оперативну інформацію стосовно гри футболістів на науковому рівні, що допомагає як професійним клубам, так і аматорським та дитячо-юнацьким колективам.Загалом, показники фізичної активності та працездатності футболістів різних команд є особливо актуальною інформацією для тренерського штабу, аналітичних груп та доступною для внесення коректив щодо планування та періодизації тренувального процесу, індивідуальних показників самих футболістів.
Keywords: Polar; підготовка; футболісти; тренер-аналітик; статистичні дані; контроль