ОСОБЛИВОСТІ ПРОГРАМИ ПРОСУВАННЯ ІМІДЖУ ФУТБОЛЬНОГО КЛУБУ «ВОЛИНЬ» (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
Імідж у спорті взагалі і у футболі зокрема – поняття неоднозначне. З одного боку, репутація професійного футбольного клубу – це та ж сама репутація компанії, що працює в індустрії спорту і пропонує споживачам свій продукт – футбольне видовище. З іншого боку, імідж у спортивній (футбольній) індустрії має свою специфіку, значно відрізняється від інших галузей. Але, як і в будь-який інший галузі, клубні успіхи і спортивні досягнення нерозривно пов’язані з корпоративною репутацією і, по суті, неможливі без неї. Формулювання цілей статті – визначити особливості програми просування іміджу футбольного клубу «Волинь».Кожен етап включає низку заходів, об’єднаних одним задумом, створюючи чітко вироблену систему, в якій покроково реалізується основна мета програми просування іміджу футбольного клубу «Волинь». Перші два етапи мають на увазі під собою «переміщення» цільових груп у пошуках того, що їм буде цікаво більшою мірою: участь у спортивних турнірах чи творчих заходах. Також ці етапи є «важелем», який, зрештою, приведе цільову аудиторію до заключного третього етапу.Перший етап включає проведення спортивних (футбольних) турнірів. Цей етап має соціальну спрямованість, яка полягає у популяризації здорового способу життя серед молоді. На цьому етапі стоїть завдання: організувати турніри між закладами освіти м. Луцька та привернути увагу громадськості. Другий етап програми просування включає запуск творчих конкурсів та освітніх заходів. Цей етап несе у собі кілька підходів: творчий, розважальний, освітній, інформаційний. Третій етап включає комплекс заходів, який є складовою частиною інтерактивного майданчика, націлений на охоплення не лише цільових груп, а й усіх уболівальників у сукупності.Таким чином, заходи, які складають програму просування, спрямовані на покращення іміджу організації в очах широкого загалу та підвищення лояльності у цільових груп. Усі заходи логічно обґрунтовані та прості у своїй реалізації. З найбільшою ймовірністю запропоновані заходи позитивно вплинуть на сприйняття діяльності футбольного клубу «Волинь» споживачами. Проведення даних заходів дозволить залучити нові цільові групи як споживачів «специфічного продукту», що позитивно позначиться і на економічній складовій організації.
Keywords: імідж; футбол; етап; програма; заходи