ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРОГРАМИ ЗАНЯТЬ З РОЗВИТКУ КООРДИНАЦІЙНИХ ЗДІБНОСТЕЙ ВОЛЕЙБОЛІСТОК НА ЕТАПІ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ БАЗОВОЇ ПІДГОТОВКИ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Напрямок пошуку ефективних засобів тренування пов’язаний з аналізом змагальної діяльності волейболістів, що полягає у вирішенні координаційно складних рухових завдань в умовах, що постійно змінюються при жорсткому дефіциті часу. Широкий діапазон факторів, від яких залежить успішність ігрової діяльності, зумовлює особливу важливість удосконалення механізмів адаптації й перебудови моторики спортсмена відповідно до вимог ігрової ситуації. Мета: встановити ефективність програми занять з розвитку координаційних здібностей волейболісток на етапі спеціалізованої базової підготовки. Методи: теоретичний аналіз та узагальнення даних науково і методичної літератури, педагогічне спостереження, педагогічний експеримент, методи математичної  статистики. Дослідження проводилися на базі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського та ВК «Львів'янка-ЛДУФК-СКІФ». Здійснено контроль показників фізичної й координаційної підготовки волейболісток та аналіз змагальної діяльності за розробленими протоколами. В процесі дослідження наявний достовірний приріст здатності до статичної рівноваги на рівні (p
Keywords: координаційні здібності; підготовка; волейболістки; ефективність; показники; педагогічний експеримент