ЖОНГЛЮВАННЯ ЯК ЗАСІБ РУХОВОЇ АКТИВНОСТІ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Під час дистанційного навчання все частіше стає питання підбору засобів самостійних занять з фізичного виховання для студентів закладів вищої освіти. Жонглювання це найпростіший засіб фізичної активності, не потребуючий спеціального приміщення або великих фінансових витрат на атрибути. Поєднання фізичного розвитку із задоволенням – один з найважливіших принципів мотивації молоді до занять.Метою роботи було стимулювати студентів до фізичної активності засобами жонглювання. За певний період часу вони мали отримати певні знання, вміння та навички жонглювання м’ячами, за бажанням збільшуючи їх кількість. Будь які види спорту чи фітнес-активності різною мірою тренують силу м’язів та їхню витривалість, рухливість суглобів і гнучкість, серцево-судинну та дихальну системи. Але є низка здібностей, які за всієї різноманітності підходів розвиваються недостатньо, або не тренуються зовсім. Це такі функції, як чутливість долонь, скоординованість у роботі пальців, концентрація на внутрішніх відчуттях, розфокусування уваги й уміння її швидко перемикати, одночасне сприйняття кількох об’єктів і вміння відчувати навколишній простір.Для підвищення ефективності навчального процесу з фізичного виховання та формування у студентів цілеспрямованості, культури здорового способу життя, заняття жонглюванням рекомендовано включати у робочі програми викладачами закладів вищої освіти.
Keywords: жонглювання; студенти; дистанційне навчання; фізичне виховання; самостійні заняття