АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИСТУПІВ ЗБІРНОЇ КОМАНДИ ФРАНЦІЇ НА ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ 2024 З ДЗЮДО (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
В статті здійснено аналіз результатів виступів збірної команди Франції з дзюдо Олімпійських іграх 2024. Для досягнення мети у дослідженні використовувалися наступні методи: аналіз і узагальнення науково-методичної літератури; аналіз протоколів сутичок Олімпійських ігор 2024 з дзюдо.  Вихідні дані виступів взяті з офіційного сайту міжнародної федерації дзюдо «International Judo Federation» (https://www.ijf.org/competition/2653). Встановлено, що на Олімпійських іграх з дзюдо прийняли участь спортсмени з 5 континентів та 122 країн, загальна кількість учасників – 378, з них 192 чоловіки та 186 жінки. Аналіз результатів виступів збірної команди Франції на Олімпійських іграх з дзюдо протягом 40 років показав, що представники Франції досить тривалий час входять у трійку лідерів. Результати виступів збірної команди Франції на Олімпійських іграх 2024 з дзюдо показали, що із 7 вагових категорій у чоловіків – 4 дзюдоїсти (57 %) стали призерами змагань: Mkheidze Luka (- 60 кг; 2 м), Gaba Joan-Benjamin (- 73 кг; 2 м), Ngayap Hambou Maxime-Gael (- 90 кг; 3 м) та Riner Teddy (+ 100 кг; 1 м). 1 спортсмен  зупинився на 5 місці (- 66 кг; Khyar Walide). У жінок серед 7 вагових категорій – 5 спортсменок (72 %) стали призерками змагань (Boukli Shirine (- 48 кг; 3м), Buchard Amandine  (- 52 кг; 3 м), Cysique SarahLeonie (- 57 кг; 3 м), Agbegnenou Clarisse (- 63 кг; 3 м), Dicko Romane (+ 78 кг; 3 м)). 1 дзюдоїстка увійшла у Топ-10 (Gahie Marie Eve (- 78 кг; 7 м)). Результати медального заліку країн-учасниць Олімпійських ігор 2024 з дзюдо показав, що переможцями змагань стала збірна команда Японії та підтвердила своє світове лідерство у дзюдо. Команда Франції увійшла у трійку лідерів, підтверджуючи свою заявку на лідерство в дзюдо. Аналіз результатів виступів збірної команди Франції на Олімпійських іграх 2024 з дзюдо підтвердив, що її представники мають потужний склад та є призерами змагань. При чому, вони також підтверджують свої результати досить тривалий час, що є заявкою на лідерство.
Keywords: дзюдо; Олімпійські ігри; Франція; збірна команда; аналіз; результати; виступи