(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Метою дослідження було визначити, які спортсмени – плавці чи регбісти-7 більше обізнані щодо психічного здоров’я. У дослідженні взяли участь 60 гравців - по 30 з обох видів спорту, в тому числі 15 жінок і 15 чоловіків. Вони заповнили анкету Шкали грамотності психічного здоров’я, яка оцінювала їх шкалу обізнаності щодо психічного здоров’я. Результати дослідження показують, що плавці мають вищу обізнаність порівняно з гравцями в регбі-7, причому жінки в обох дисциплінах демонструють більшу обізнаність у цій темі. Це перше та єдине на сьогоднішній день дослідження, яке досліджує та порівнює обізнаність про психічне здоров’я серед плавців та гравців у регбі, тому ці результати не можна порівнювати з іншими дослідженнями. Також бракує досліджень, які вивчали б і порівнювали знання про психічне здоров’я серед гравців, які зазвичай займаються командними видами спорту та тренують окремі дисципліни. Краще вивчення обох типів спорту та глибше занурення в тему може допомогти краще зрозуміти гравців у цих дисциплінах, дізнатися про їхні моделі поведінки та, таким чином, покращити рівень їхніх спортивних результатів і загальну якість життя.