(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Стаття розглядає важливість єдності фізичного, інтелектуального і духовного розвитку тренерів у контексті їхньої готовності до застосування педагогічного дизайну в професійній діяльності. Автор наголошує на значенні конструктивного проєктування середовища футбольної культури, що включає соціокультурні, історичні, емоційні та поведінкові аспекти, пов’язані із футболом. Особлива увага приділяється гармонійному розвитку сутнісних сил гравців за допомогою сучасного футбольного фітнесу. Автор показує, що футбольний фітнес сприяє підтримці оптимального рівня фізичної форми, підвищенню енергопотенціалу та розвитку різноманітних фізичних якостей, що є важливими для успішної проєктно-творчої діяльності тренера. Зокрема, висвітлено роль фітнес-культури, зорієнтованої на індивідуальний вибір особистісно-ціннісних напрямів для покращення фізичного стану гравців. Підкреслюється значення інноваційних технологічних пристроїв для саморегулювання процесу оздоровлення. У статті також обговорюється важливість особистісно зорієнтованої фітнес-культури для пробудження конструктивної саморефлексії у гравців і формування готовності до педагогічного дизайну у тренерів. Автор вказує на необхідність врахування біологічних конституцій гравців і наголошують на тому, що спортивна діяльність повинна відповідати їхнім особливостям. Стаття висвітлює важливість фітнесу та особистісно-орієнтованого підходу в підготовці тренерів з футболу. Футбольний фітнес є важливим фактором, який впливає на формування готовності тренерів до застосування педагогічного дизайну. Використання інтерактивних методів навчання та знання про індивідуальні особливості спортсменів дозволяють тренерам проектувати ефективний навчальний процес, що сприяє розвитку спортивної творчості та досягненню високих результатів. Запропоновані інтерактивні методи та інноваційні напрями фітнес-культури можуть бути впроваджені у практику роботи тренерів з футболу для підвищення ефективності навчального процесу.