(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Ця стаття проводить огляд на прояви розсіяного склерозу, його форми та вдосконалення методики фізичної терапїї для хворих з розсіяним склерозом. лікування та управління розсіяним склерозом (РС). Надається огляд клінічних проявів, патоморфології, етіології та патогенезу захворювання, враховуючи роль імунної системи у розвитку РС. Також в статті представлено огляд сучасних стратегій лікування, таких як фізіотерапія, з підкресленням їхньої ефективності та можливих побічних ефектів. Окреслено перспективи управління РС, зокрема, розвиток нових технологій та лікарських засобів для поліпшення якості життя пацієнтів та зменшення прогресування захворювання. У статті звертається увага на важливість індивідуалізованого підходу до пацієнтів із РС та використання сучасних методів дослідження для вдосконалення діагностики та лікування цього захворювання. Ця стаття спрямована на медичну спільноту та тих, хто зацікавлений у поглибленні розуміння РС, надаючи комплексний погляд на сучасні підходи до діагностики, лікування та управління цією хворобою. Фізична терапія в розсіяному склерозі відіграє важливу роль у полегшенні симптомів, збереженні рухових функцій та покращенні якості життя пацієнтів.