(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
У статті проаналізовано методику процесу формування професійно-прикладної фізичної підготовки (ПФП) студентів різних освітньо-професійних програм. Показано необхідність аналітичного оцінювання рівня фізичного здоров’я студентів та засобів його збереження та відновлення. В процесі дослідження проведено спостереження за процесом фізичного виховання студентів різних спеціальностей і виявлено ряд потреб для їх майбутньої професійної діяльності. Одночасно встановлено, що процес планування професійно-прикладної фізичної підготовки розпочинається з шкільних освітніх програмах, також ліцеїв, коледжів, а також закладів вищої освіти. Оцінка рівня фізичної готовності студента має визначити напрямок розвитку його професійно-прикладної фізичної підготовки. Основне призначення ППФП спрямоване на розвиток і підтримку на оптимальному рівні психічних процесів і фізичних якостей людини. Саме не передбачувальні вимоги до конкретної професійної діяльності, ведуть до зниження рівня працездатності та психологічних стресів. Отже, запропоновані та перевірені в освітньому процесі студентів педагогічні умови підвищують значимість професійно-прикладної фізичної підготовки. Допоможе виробленню функціональної стійкості організму до умов цієї діяльності та формування прикладних рухових умінь і навичок.