(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
У статті розглянуто проблеми формування культури здоров’я, здорового способу життя учнівської молоді. Висвітлено напрямки роботи вчителів з фізичної культури для підвищення ефективності і залучення учнів до занять фізичними вправами в урочний та позаурочний час. Проаналізовано сучасний освітній процес у школі, який повинен сприяти вихованню та розвитку фізичної розвиненої особистості, формування здатності відповідати за власне здоров’я. Вивчено заходи, які розглядаються як найважливіший ресурс здоров’я діяльності, що зберігає, залучення учнів здорового способу життя. Зазначено, що в подальшому розвитку фізичної культури в країні, сприятиме розвиток інфраструктури сфери фізичної культури та спорту у невеликих містах, селищах, створення спортивних майданчиків у дворах великих будинків, перегляд та вдосконалення фінансового забезпечення фізкультурно-спортивної діяльності Встановлено, що відмінними рисами роботи вчителя фізкультури повинні бути широке та вміле використання в практиці сучасних ідей та цілей гуманізації, демократизації в організації та рішенні різноманітних завдань фізичного виховання в урочний та позаурочний час та розвитку учнів, спрямованих на формування «здорового способу життя» в педагогічному процесі школи відповідно до особистісного та системного підходів.