(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
Проблема здоров’я молоді є ключовою для якісної освіти. Здоров’я – основний ресурс для повсякденного життя, основоположна і рушійна сила існування молодої людини. На цьому фоні особливого значення набуває пошук шляхів поліпшення стану здоров’я, підвищення фізичної працездатності та збільшення функціональних можливостей організму здобувачів освіти. Практична підготовка студентів спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» потребує постійного розширення навчально-практичної бази та підвищення професійної майстерності студентів щодо розробки та реалізації кінезитерапевтичної програми профілактики деформацій хребта в дитячих поставах. Метою даної роботи є проведення діагностики деформацій хребта в дитячих установах та розширення професійної компетентності учнів з метою підвищення фізичної активності дітей шляхом проведення лікувальної фізичної культури та масажу. Сучасний спосіб життя та знижена рухова активність є факторами, що сприяють виникненню неправильної постави , різних деформацій хребта та грудної клітки. Досліджується вплив ЛФК на зниження вимушеного спокою, покращення тонусу і активізації діяльноісті організму, включення і покращення роботи імунної системи, слугує профілактикою ускладнень, відновлюються та розширюються можливості дитячого організму, прискорюється одужання, зменшуються терміни лікування. Обираючи спеціальні вправи,обов’язково дозуючи їх,в залежності від характеру і клінічного перебігу хвороби можна чітко впливати та цілеспрямовано змінювати певні функції організму школяра шляхом відновлення ушкоджених систем, проводити адаптацію дитини до фізичних навантажень побутового і виробничого характеру.