(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2022)
Проаналізовано етапи становлення кар’єри майбутнього вчителя фізичної культури в системі вищої освіти України, визначено й обґрунтовано зміст і структуру становлення кар’єри майбутнього вчителя фізичної культури; виділено найбільш актуальні напрями удосконалення змістової структури спортивної та педагогічної освіти. Соціально-політичні процеси, які відбуваються в сучасному українському суспільстві, свідчать про те, що чим швидше воно рухається шляхом науково-технічного прогресу, покращуючи добробут громадян, тим актуальнішим стає питання формування духовного, психічного та фізичного здоров’я майбутнього вчителя, зокрема фахівець з фізичного виховання. Проте, крім набуття глибоких професійних знань, фахівець з фізичного виховання повинен вміти проявляти свою громадянську позицію та відстоювати суспільні інтереси, будувати та утверджувати особисті стосунки, самостверджуватись у процесі професійної діяльності, повною мірою відповідати рівню професійної діяльності. сучасні вимоги, зумовлені новими соціально-економічними умовами сучасного українського суспільства. Поняття «педагогічні умови» широко використовується в дисертаціях з проблем професійної підготовки майбутніх спеціалістів, а тому вбачається доцільним провести глибший методологічний аналіз явища. Аналіз психолого-педагогічної літератури свідчить про те, що процес формування будь-якої вміння може ефективно здійснюватися лише за певних умов, які відображають його сутність і специфіку. Загальновідомо, що будь-яка наука як особлива форма мислення, усвідомлення сфери об’єктивної дійсності має свій своєрідний категоріальний апарат. Існує багато наукових підходів до тлумачення терміна «стан». У філософському словнику термін «умова» розглядається як фактор (лат. Factor), тобто рушійна сила, причина будь-якого процесу.