(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2022)
У цьому документі обґрунтовано необхідність формування цифрових компетентностей в учнів та розглянуто основні проблеми та виклики в освіті. Сьогоднішня освіта потребує не традиційних інструкцій при викладанні, а створення гармонійного навчального середовища з більш швидкою оцінкою та більшою залученістю. Цифрове навчання – це чудовий спосіб скоротити витрати, більш ефективно використовувати ресурси, сприяти стійкості та розширенню охоплення учнів та викладачів. Технології переплітаються у багатьох аспектах сучасного життя та суспільства. Цифрова революція, що охопила світ, почала проникати у сферу освіти. Способи навчання дітей швидко змінюються і в результаті очікується, що технології покращать вигляд освіти, зробивши її дешевшою і доступнішою. Одним із основних питань порядку денного ООН у сфері сталого розвитку на період до 2030 року є забезпечення якісною освітою підростаюче покоління. Це спрямовується на забезпечення інклюзивної та справедливої якісної освіти для всіх. Цифрові технології стали важливим інструментом досягнення цієї мети. Вони вплинули на систему освіти. Нещодавня пандемія COVID–19 ще більша спонукала застосуванню цифрових технологій в освіті. Вони змінили парадигму всієї системи освіти. Сьогодні цифрові технології не лише постачальник знань, а й співавтор інформації, наставник та оцінювач. Технологічні удосконалення у сфері освіти полегшили життя учнів. Замість ручки та паперу учні в даний час використовують різноманітне програмне забезпечення та інструменти для створення презентацій та проектів. В порівнянні з використанням бібліотечних стосів книг, використання iPad є відносно легшим. На відміну від важкої книги, серфінг в електронній книзі простіший. Стійкий розвиток включає соціальне благополуччя, яке залежить від освіти. Інформаційні технології з’явилися для поширення загальних знань і є основною рушійною силою реформ освіти.