(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
У статті розкрито сутність фізичної підготовки як важливого складника професійної підготовки до виконання військово-прикладних завдань. Встановлено, що вона є цілеспрямованим педагогічним процесом формування фізичної, психофізичної та функціональної готовності. З’ясовано, що ефективність підготовки забезпечується комплексом вправ, наближених до реальних бойових умов. Наголошено на важливості індивідуалізації фізичних навантажень з урахуванням рівня підготовленості. Підкреслено значення персоналізованих тренувальних програм і використання технологій моніторингу стану організму. Констатовано потребу інтеграції фізичної, психологічної та когнітивної підготовки. Зауважено, що подальший розвиток фізичної підготовки потребує індивідуалізації тренувального процесу з урахуванням фізіологічних і психологічних особливостей здобувачів освіти. Узагальнено, що системне вдосконалення військово-прикладної фізичної підготовки є передумовою підвищення професійної спроможності та боєготовності майбутніх фахівців.