(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
У статті представлено результати анкетування, яке було проведено з метою виявлення бар’єрів та визначення ключових компонентів для формування цифрової моделі, спрямованої на підвищення рівня рухової активності та патріотичного виховання школярів у контексті сучасних викликів й загроз. Опитування педагогічних працівників (n = 69) здійснювалося в онлайн-форматі шляхом використання Google-форми. Структура анкети включала блоки, що охоплювали актуальні бар’єри, потреби, можливості та очікувані цифрові рішення. Метою дослідження було визначення основних бар’єрів і ключових компонентів для розробки сучасної цифрової моделі підвищення рівня рухової активності та патріотичного виховання школярів на основі експертного опитування педагогічних працівників. Результати анкетування педагогічних працівників свідчать про те, що ключовими бар’єрами для підвищення рівня рухової активності та патріотичного виховання школярів є недостатнє фінансування, обмеженість матеріально-технічних ресурсів і надмірна перевантаження теоретичним матеріалом. Отже, проведений аналіз бар’єрів та визначення ключових компонентів слугує підґрунтям для побудови сучасної цифрової моделі, здатної ефективно сприяти підвищенню рівня рухової активності та патріотичного виховання школярів в умовах сучасних викликів і загроз сьогодення.