(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
У науковій роботі опрацьовані літературні та інтернет джерела з обраної проблематики дослідження, що дозволило визначити певні недоліки у вітчизняних інформаційних та літературних джерелах щодо сучасних та інноваційних засобів реєстрації техніко-тактичних дій футболістів різного віку. В рамках експерименту було проведено педагогічний експеримент з використанням статистичних систем і програм Wyscout, Polar, Catapult та залученням професійних футболістів. Експериментальне дослідження полягало у проведенні детального аналізу різних статистичних даних футболістів під час змагальної діяльності. Було проведено порівняльний аналіз трьох матчів першості Другої ліги Чемпіонату України з футболу в яких приймала участь команда Футбольного клубу Нива Тернопіль. У нашій роботі вдалося проаналізувати сучасні технології використання програм, а саме InStat, Polar, Catapult, Microgate, Wyscout, Micoach та інші. В роботі ґрунтовно та детально вивчено та проаналізовано результати за найбільш інформативними та популярними даними техніко-тактичних дій футболістів за допомогою програм Wyscout, Polar, Catapult. Отримані дані є важливим інструментом для майбутньої ефективної діяльності тренерів та аналітиків команд різного рангу. Підтверджено та обґрунтовано доцільність регулярного та систематичного використання програм Wyscout, Polar, Catapult для аналізу техніко-тактичних дій футболістів різного віку. Електронні реєстри програм Wyscout, Polar, Catapult дозволяють визначати ключові ігрові показники та їх динаміку протягом гри, які можна отримувати після окремих ігор або кожної гри, про майбутніх суперників, порівнювати дані з різних поєдинків.