(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
У роботі розглянуто питання організації застосування кругового тренування щодо покращення техніко-тактичної та функціональної підготовки молодих спортсменів, розкрити основні теоретичні та організаційно-методичні засади використанні кругового методу тренування в навчально-тренувальному процесі, щодо підвищення функціональних здібностей баскетболістів, обґрунтовано структуру та зміст запропонованої методики кругового тренування баскетболістів. Виокремлено основні організаційно-методичні напрями побудови кругового тренування (Екстенсивний варіант кругового тренування, цей метод передбачає виконання серії вправ, які чергуються з короткими перервами, що дозволяє активно залучати різні групи м’язів без значного збільшення навантаження на окремі м’язові групи; Інтенсивний темповий варіант кругового тренування зосереджує увагу на виконанні фізичних вправ з високою інтенсивністю та короткими перервами, що дозволяє максимально підвищити рівень фізичної витривалість; Інтенсивний інтервальний варіант тренування є одним із найефективніших методів підготовки баскетболістів. Цей підхід поєднує коротку інтенсивну активність з періодами відпочинку або менш інтенсивних навантажень (спліт), що дозволяє максимально стимулювати фізичні можливості спортсменів).