(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
Успішна діяльність у спорті залежить не тільки від фізичних здібностей, але й від психологічного стану спортсмена з панкратіону. Один з основних аспектів, що впливає на досягнення високих результатів є формування психологічної стійкості спортсмена, що дозволяє спортсмену ефективно впоратися зфакторами, що можуть негативно впливати на змагальну діяльність, стресом, розфокусуванням уваги тощо. Для досягнення високих результатів у панкратіоні, спортсменам необхідно мати не лише фізичну підготовку, але й психологічну стійкість, що допоможе зберегти концентрацію уваги, контролювати емоції та використовувати їх у користь своєї перемоги. Вона дозволяє спортсмену працювати на максимумі своїх можливостей та досягати високих результатів незалежно від зовнішніх обставин. Важливим аспектом є розвиток емоційного інтелекту, який допомагає спортсмену керувати своїми емоціями та використовувати їх для досягнення поставлених цілей, а формування психологічної стійкості у спорті включає в себе ряд практичних методів та стратегій. Завдяки тривалому психологічному супроводу у навчально-тренувальному процесі з панкратіону та психологічній передзмагальній, передстартовій підготовці, здійснюється формування психологічної стійкості, яка є важливим елементом успішної спортивної діяльності. Це дозволяє спортсмену підтримувати високий рівень мотивації, впоратися з труднощами та досягати високих результатів незалежно від зовнішніх обставин. Розвиток психологічної стійкості в спорті вимагає систематичної роботи тренера зі спортсменами та використання спеціальних методів, що дозволяють спортсмену покращити свої психологічні навички та досягти успіху у своїй діяльності.