(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
У статті здійснено теоретичний аналіз електронних освітніх ресурсів, що сприяють удосконаленню навчального процесу під час занять з тенісу. Здійснено теоретичний аналіз електронних освітніх платформ, які сприяють підвищенню ефективності навчання за рахунок візуалізації, інтерактивності та доступності матеріалів. Описано різні категорії цифрових інструментів, включаючи мультимедійні презентації, відеоуроки, інтерактивні тренажери, мобільні додатки, технології доповненої та віртуальної реальності, що дозволяють значно покращити розуміння та засвоєння технічних і тактичних аспектів тенісу. Особлива увага приділяється ролі відеоматеріалів у вивченні техніки ударів, рухів і позицій на корті, а також аналізу гри за допомогою сповільненого відтворення та покадрового перегляду. Розглянуто можливості застосування інтерактивних симуляторів і віртуальних тренажерів для формування правильних рухових навичок. Також акцентується значення використання аналітичних платформ для розбору тактичних дій гравців та їх корекції в реальному часі. У статті підкреслюється, що інтеграція онлайн-ресурсів у навчальний процес сприяє не лише покращенню технічної підготовки спортсменів, а й розвитку їхнього стратегічного мислення, мотивації та загальної зацікавленості у заняттях тенісом. Використання цифрових технологій дозволяє адаптувати навчальний матеріал до індивідуальних потреб учнів, забезпечуючи гнучкість і доступність навчання. Перевагами візуалізації в навчанні тенісу є покращення розуміння техніки (використання відеоматеріалів та анімацій дозволяє детально розглянути технічні елементи ударів, позицій та рухів на корті), аналіз і корекція помилок (онлайн-ресурси з можливістю уповільненого відтворення або покадрового перегляду допомагають виявляти та виправляти технічні недоліки), розвиток тактичного мислення (схеми та графіки розташування гравців під час різних ігрових ситуацій сприяють кращому розумінню тактики гри).У статті розглядається питання використання онлайн-ресурсів у навчальному процесі під час занять з тенісу.