(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Рухова активність є невід’ємною частиною повсякденного життя кожної людини. Правильно підібрана та систематично культивована, вонасприяє розвитку організму і збереженню здоров’я. Рух відповідає за розвиток м’язів, правильний ріст і форму кісток, підтримку і регулювання ваги тіла, а також підвищення фізичної форми і витривалості. Крім того, зміцнює нервову систему і підвищує якість розумової праці, що сприяє активізації соціального розвитку як працездатних, так і неповносправних осіб. В даний час у світі створюється все більше і більше нових форм фізичної активності, але фізичні навантаження, які відбуваються у водному середовищі, користуються незмінною популярністю. Вони ефективно стимулюють фізичні вправи завдяки відсутності вікових обмежень і ряду переваг для здоров’я. Крім того, рух у воді є менш травматичним порівняно з іншими видами діяльності завдяки знімаючому стресу ефекту плавучості води. Тоді тіло людини розслабляється і дозволяє розслабити навантаження на суглоби протягом 45 хвилин вправ у воді, що еквівалентно 10 хвилинам вправ на суші. Таке заняття підійде всім, незалежно від статури та рівня навичок плавання. Ось чому все більше і більше басейнів також пропонують заняття, присвячені вагітним жінкам і немовлятам (aqua babies). Серед інших популярних видів діяльності – аквазумба та заняття для дорослих.