(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
У статті досліджено структуру підготовки тренерів-викладачів з кануполо в системі неперервної освіти Великої Британії. На основі аналізу діяльності British Canoeing розкрито організаційну побудову навчального процесу, що поєднує технічну, тактичну, фізіологічну та психологічну підготовку тренерів. Досліджено компонентну структуру та зміст програм підготовки на різних кваліфікаційних рівнях, визначено критерії оцінювання професійних компетентностей тренерів. Особливу увагу приділено структурним елементам організації навчання, включаючи співвідношення теоретичної та практичної підготовки, методи оцінювання, та використання сучасних технологій навчання. На основі аналізу результативності структурних компонентів підготовки визначено ключові фактори їх ефективності та сформульовано рекомендації щодо впровадження британського досвіду в структуру підготовки тренерів з кануполо в Україні з урахуванням національних особливостей розвитку цього виду спорту та наявної спортивно-педагогічної інфраструктури.