(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
У роботі розглянуто питання вдосконалення та покращення техніко-тактичної підготовки молодих спортсменів, теоретичні положення техніко-тактичної підготовки юних баскетболістів. Розкрити основні теоретичні та організаційно-методичні засади формування та розвитку техніко-тактичної підготовки юних спортсменів та вдосконалення ігрового мислення вихованців. Виокремлено основні організаційно-методичні напрями (методика навчання юних баскетболістів окремим технічним прийомам гри; методика навчання юних баскетболістів технічної підготовки загалом із зазначенням кінцевої мети, постановкою особистих завдань, відповідно до амплуа та визначенням послідовності вирішення конкретних завдань на кожному етапі спортивної підготовки юних спортсменів).