(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
У статті розглядається міжнародний досвід використання інформаційних технологій у фізичному вихованні, спорті та фітнесі. Дослідження аналізує різні програмні продукти та мобільні додатки, які широко використовуються в цих сферах у різних країнах. Дослідження висвітлює кілька ключових категорій технологічних застосувань, включаючи інформаційно-діагностичні системи, інструменти оцінки функціональної пристосованості, програмне забезпечення для біомеханічного аналізу та програми для здоров’я та фітнесу. У статті обговорюються відомі приклади, такі як FitnessGram, Канадська оцінка фізичної грамотності (CAPL), тест ALPHA-FIT і Модель фізичного розвитку молоді. У сфері спорту в статті розглядаються професійні системи біомеханічного аналізу, такі як SIMI Motion і Qualisys Track Manager, а також більш доступні варіанти, такі як Dartfish і Kinovea. Дослідження також вивчає такі популярні фітнес-додатки, як MyFitnessPal, Strava та Nike Training Club, обговорюючи їхні особливості та вплив на фізичну активність і управління здоров’ям.