(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Аналізуючи наявні дослідження у футболі, нами не виявлено пов’язаних із з’ясуванням ролі “Boxing Day” в межах проведення одного з найкращих чемпіонатів з футболу у Світі. Мета дослідження: з’ясувати переваги та недоліки “Boxing Day” в Англійському футболі. Методи дослідження: аналіз і синтез, порівняння та узагальнення. Результати. Досягнення високих результатів у футболі залежить не лише від рівня підготовленості гравців (технічної, тактичної, фізичної, психічної та теоретичної) але й календаря змагань, що стає однією з ключових складових успіху команди. Особливо це стосується чемпіонатів, де рівень клубів суттєво не відрізняється одне від одного. Щоб виграти такі змагання потрібно протягом усього сезону (9-10 місяців) демонструвати найвищий рівень гри, що вкрай складно. Таке явище як “Boxing Day” коли команди повинні грати декілька матчів за найменший проміжок часу можуть внести свої корективи у розподіл місць по завершенню сезону. Висновок. З однієї сторони складний передноворічний графік в “АПЛ” небезпечний: надмірним фізичним навантаженням; відсутністю ефективного відновлення гравців; високим ризиком травматизму футболістів тощо. З іншого, керівники ліги вважають недоцільним відмовлятись від цієї події тому, що це: свято для вболівальників; важливе дійство для трансляторів та значна стаття прибутків.