ПРОГРАМУВАННЯ ТАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ В ХОКЕЇ НА ТРАВІ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - ВОЗНЮК, Тетяна; БОГУСЛАВСЬКА, Вікторія; ПЕРЕПЕЛИЦЯ, Максим (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
Тактична підготовка в хокеї на траві має свої особливості, котрі відбиваються в послідовності вивчення тактичних прийомів, взаємодій, схем і доцільному застосуванні різних форм і методів навчання. Розробка теоретичної основи є головною передумовою впровадження програмування тактичної підготовки в процес багаторічного удосконалення. Метою роботи є теоретичне обґрунтування програмування тактичної підготовки в хокеї на траві. Визначено теоретичні засади використання інноваційних технологій у підготовці спортсменів різної кваліфікації. Рівень інтеграції теоретичної та практичної складових тактичної підготовки і як наслідок – її ефективність, можуть бути суттєво поліпшені, якщо цілеспрямовано та системно здійснювати програмування тактичної підготовки із застосуванням різних її форм упродовж всього багаторічного процесу спортивного тренування. Застосування цифрових технологій і спеціалізованого програмного забезпечення для програмування тактичної підготовки та їх широке застосування у вигляді мультимедійного забезпечення тренувального процесу та комп’ютерних ігор (ігрових завдань) у процесі самостійної підготовки відповідно до завдань кожного з етапів багаторічного удосконалення є необхідною умовою організації ефективної роботи тренерського колективу в сучасних умовах.