ВПЛИВ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ФІТНЕС ІНДУСТРІЮ - ЛАТИШЕВ , Микола; ПЕТРОВА , Наталія; ГАВРИЛОВА , Наталія; ЛЕНЬ , Юрій; КВАСНИЦЯ , Ірина (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
В сучасному технологічному світі інформаційні технології стають невід'ємною складовою повсякденного життя людей; вони перетворюють шляхи, як ми спілкуємося, працюємо та, важливо, дбаємо про своє здоров'я. Новітні технології фітнесу з оздоровчо-рекреаційною спрямованістю є природним наслідком пошуку ефективних способів забезпечення доступної для широких верств населення організованої фізичної активності для зміцнення здоров'я. Мета дослідження – визначити сучасні тенденції впровадження інформаційних технологій у фітнес індустрію. Аналіз публікацій та даних стосовно сучасних технологій в галузі фітнесу показав, що життя стає все більш технологічним. Отримані результати показую, що загальні тенденції зберігаються, але вплив пандемії COVID-19 на стан галузі здоров'я та фітнесу зменшується. У зв’язку з цим, після зверх стрімкого підйому популярності інформаційних технологій, відбувається невеличкий спад популярності, але вони залишаються в топ популярних трендів. В цілому, серед найбільш популярних напрямків наступні: онлайн фітнес-плани; фітнес-обладнання для дому; портативні носії; віртуальна реальність; тренажери та програми для відстеження відновлення; штучний інтелект; застосунки для поєднання фізичного та психічного здоров'я (wellness технології). У світі за останні роки спостерігається зростання кількості користувачів застосунків, пов'язаних з рекреаційною та оздоровчу індустрією