ОСНОВИ МЕНЕДЖМЕНТУ В РЯТУВАЛЬНІЙ СПРАВІ НА ВОДІ (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Дана робота складається з двох частин, перша з яких містить теоретичні відомості з управління та рятування на воді, а друга – методичні. У першій частині автори описали рятування на воді, подають історію рятування, також можна прочитати, як розвивалося рятування протягом багатьох років, а також заглибитися в концепцію порятунку потопаючих. Наступний елемент починається з розширення концепції управління та розбивається на управління рятуванням на воді, команду рятувальників, а також дуже важливий розподіл обладнання, збирається інформація про функціонування в прибережній смузі, описується Західнопоморська та Поморська WOPR, яка безпосередньо стосується прибережної смуги. У передостанньому розділі розповідається про специфікацію роботи та управління командою у внутрішній країні та представляє діяльність Хойницького та Косцежинського WOPR. Останній елемент, який містить теорія, представляє опис випадків утоплення. Друга частина роботи є методологічним, у ньому представлена мета та висунуті гіпотези дослідження. Він також містить результати досліджень, аналіз і зроблені з них висновки. Метою дослідження, яке проводилося під час створення цієї роботи, було перевірити, що люди думають про рятування на воді, її управління та які рішення вони приймають для забезпечення безпеки себе та своїх близьких. Дослідження мало на меті поінформувати респондентів про те, в якому напрямку рухається їхня поведінка та думки щодо водойм. Опитування було анонімним, його заповнювали випадкові люди, які висловили таке бажання. У дослідженні взяли участь 80 осіб, 40 жінок і 40 чоловіків. Респонденти були різними за статтю та віком. Завдяки отриманим результатам можна покращити рятувальні роботи на воді в Польщі та поширити базові знання про безпеку води та загрози.