ОСОБЛИВОСТІ РІВНЯ ПРОЯВУ ГЕНЕТИЧНО-ДЕТЕРМІНОВАНИХ СКЛАДОВИХ УСПІШНОСТІ КВАЛІФІКОВАНИХ БАСКЕТБОЛІСТІВ - СЮЙ, Лі; МІЩУК , Діана (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
В статті представлені результати визначення рівня прояву діяльнісних генетично-детермінованих складових успішності кваліфікованих баскетболістів. Кваліфіковані баскетболісти (n=13) виконали ряд тестів для визначення домінантності півкуль головного мозку, особливостей видів мотивації та видів агресії. Показано, що кваліфіковані баскетболісти мають тенденцію до переважання правопівкульного домінування; відмічається тенденція до переважання мотивації досягнення успіху; показники різних видів агресії знаходяться в межах від низького до середнього рівня.