ОРГАНІЗАЦІЙНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ DIGITAL-МАРКЕТИНГОВОГО ІНСТРУМЕНТАРІЮ В ДІЯЛЬНОСТІ ФІТНЕС-КЛУБІВ - СЕРЕДА, Наталія (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
У статті розкриваються організаційно-управлінські особливості використання та впровадження Інтернет-маркетингу в діяльність фітнес-клубів. Розкрито причини за яких можливо значно підвищити кількість споживачів фізкультурно-спортивних послуг у фітнес-клубах з урахуванням сучасних кризовим умов та мінливості макросередовища. Наведено результати проведеного дослідження, які розкривають показники діяльності фітнес-клубів, які потребують застосування Інтернет-маркетингу. Визначено, що 73,2% респондентів наголошують на використані Інтернет-маркетингу в організаційно-управлінській діяльності фітнес-клубів, що сприятиме зростанню їх іміджу, 71,4% зазначають можливість об’єктивно оцінити власну професійну діяльність, 65,1% наголошують на тому, що Інтернет-маркетинг зорієнтує роботу фітнес-клубу в умовах ринку та сучасному кризовому стані. Охарактеризовано особливості використання основних методів web-маркетингового інструментарію: search engine optimization (SEO) - аудит, юзабіліті аудит, pay per click (PPC) - аналіз, social media marketing (SMM) - аналіз, social media optimization (SMO) - аналіз, online reputation management (ORM) - аудит, наскрізна аналітика. Встановлення доцільність використання запропонованих основних методів web-маркетингового інструментарію. За результатами проведеного аналізу літературних джерел визначено елементи управління Інтернет-маркетинговою діяльністю те тільки фітнес-клубів, а будь-якої фізкультурно-спортивної організації. Розкрито доцільність застосування методів web-маркетингових досліджень в професійній діяльності працівників фітнес-клубів.