ДІЛОВА ГРА У ЗМІСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ СОЦІОНОМІЧНИХ ПРОФЕСІЙ - МІХЕЄВА , Людмила; КУЛЕШОВА , Олена; КОМАР, Таїсія (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2025)
Стаття присвячена впровадженню в освітній процес ділової гри як інноваційного методу в процесі професійної підготовки фахівців соціономічних професій. Автори підкреслюють, що сучасне суспільство вимагає від цих фахівців високого рівня компетентності, який включає як теоретичні знання, так і практичні навички. Особливу увагу приділено важливості формування у здобувачів освіти здатності до ефективної взаємодії, критичного мислення та вирішення проблем у реальних професійних ситуаціях через ділову гру. Проаналізовано переваги ділових ігор як інструменту для покращення навчального процесу, зокрема, в аспекті оновлення освітніх підходів відповідно до сучасних стандартів, орієнтованих на компетентнісний підхід. Вивчено різні типи ділових ігор та їх вплив на професійну підготовку студентів, зокрема рольову взаємодію, активне навчання та розвиток професійних компетенцій.