РЯТУВАЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ ЯК ПРИКЛАД УПРАВЛІННЯ СУБ’ЄКТОМ РЯТУВАННЯ НА ВОДІ - СКАЛЬСЬКІ Dariusz W.; КОВАЛЬСЬКІ Damian; ЦИГАНОВСЬКА Nataliia; КІНДЗЕР Bogdan; КОМАРЬ Ivan (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Керівництво підрозділами, відповідальними за рятування на воді, є надзвичайно важливим у контексті безпеки людей, які перебувають на акваторіях. Метою об’єднань, відповідальних за рятування на воді, є, серед іншого, надання допомоги людям, які перебувають у небезпечному для життя стані, потрапили в аварію або ризикують втратити здоров’я чи життя у водоймах та за їх межами. Крім того, організації, відповідальні за рятування на воді, проводять профілактичні заходи, спрямовані на підвищення обізнаності щодо безпечного відпочинку на воді та обережності під час занять водними видами спорту. Тема роботи заснована на менеджменті в рятуванні на воді на прикладі Мазурської волонтерської рятувальної служби (МВРС). Метою роботи є проаналізувати структуру організації та розглянути спосіб функціонування та управління МВРС та проаналізувати вплив цих факторів на безпеку акваторій, які патрулює Мазурська волонтерська рятувальна служба. МВРС діє на підставі згоди міністра внутрішніх справ та адміністрації, яка також є органом, що контролює діяльність Мазурської волонтерської служби швидкої допомоги, та є спеціалізованим фізкультурним товариством.