ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - ХІМІЧ, Віта; КВАСНИЦЯ, Олег; ДЕМЧЕНКО, Наталія (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Процес підготовки висококваліфікованих фахівців з фізичної культури є важливим для розвитку сучасного суспільства. Вони повинні мати знання та вміння, необхідні для успішної роботи з учнями та вихованцями у своїй професійній роботі. Такий підхід дозволяє їм успішно застосовувати свої професійні навички на практиці та вносити значний внесок у суспільний розвиток. Проте, сьогодні вища освіта орієнтована на підготовку фахівців, які мають змогу сприймати та самовдосконалюватися відповідно до змін у суспільстві, розвиватися та отримувати нові знання. Так, підвищення рівня якісної підготовки фахівців у галузі фізичної культури та спорту є одним із стратегічних завдань освітньої політики закладів вищої освіти на сучасному етапі. Це важливо для забезпечення якісної освіти у цій галузі, підготовки професіоналів з високим рівнем кваліфікації та підтримки розвитку спорту і фізичної активності в суспільстві. Проаналізувавши низку матеріалів різних науковців, було встановлено, що майбутні фахівці з фізичної культури повинні володіти високими та професійними якостями, а не лише фізичною активністю. Психолого-педагогічна підготовка майбутніх фахівців фізичної культури має забезпечувати цілісне уявлення про роботу та мотивацію до професійної діяльності. У статті виділено та проаналізовано психолого-педагогічні умови, які орієнтовані на якісну підготовку майбутніх фахівців з фізичної культури.