ІННОВАЦІЙНІ ПЕДАГОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ - МЕТОДИ НАВЧАННЯ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - ДОБРОСКОК Iryna (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2022)
Сучасний світ – це постійний потік інформації. І здебільшого в ньому важко розрізнити раціональні частинки. Відомо, що зорова увага школяра є однією з найбільш практичних, оскільки слухове сприйняття рідко досягає 50% інформації. Учні не чують власного голосу, не чують голосу співрозмовників, не сприймають інформацію на слух. Це обмежує можливості сприйняття й обробки інформації, здатність орієнтуватися в інформаційному просторі. Роль вчителя полягає у використанні та створенні таких навчальних матеріалів для забезпечення загального розвитку учнів та розвитку критичного мислення. Одним із найкращих способів використання зображень для представлення знань і організації інформації є інноваційні освітні технології. У сучасній освіті технології для розвитку критичного мислення стають все більш популярними. І саме тут інноваційні технології використовуються якнайкраще. Завдяки їм використання інноваційних технологій сприяє розвитку критичного мислення та дає можливість використовувати розумові процеси на рівні, роблячи приховані процеси мислення видимими та візуально втіленими. Перш ніж вибрати метод навчання, вчителі повинні ознайомитися зі змістом, ключовими поняттями та процесами, найкращими методами організації важливої ​​інформації, інноваційними технологіями, техніками розв’язання проблем і способами залучення реального досвіду учнів у навчання. Вчителям потрібно буде відповісти на запитання, які включають ваші особисті переконання щодо таких тем, як найкращі практики процес навчання. Уроки, що активізують мислення учнів. Тому вчителю необхідно усвідомлювати обґрунтованість вибору того чи іншого стилю роботи та цілі, які можна досягти за допомогою цього стилю. Якщо ви будете дотримуватися всіх порад, ретельно підбирати матеріали та відповідально ставитися до вибору та методів інноваційних методик навчання, ви будете впевнені, що ваші учні зможуть запам’ятати необхідний обсяг інформації (найголовніше у будь-якому предметі) і це допоможе набагато швидше отримувати з пам’яті та відтворювати в потрібний момент.