ПЛАВАННЯ ЯК ЕЛЕМЕНТ СПІВВІДНОШЕННЯ З ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВЛЕНІСТЮ ВОЇНІВ - КОВАЛЬСЬКИЙ Damian (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2024)
Проблемою дослідження, яка розглядається в даній роботі, є фізична підготовленість військовослужбовців, які займаються плаванням. Умови військової служби як професії, що вимагає фізичної підготовки, реалії якої вимагають фізичної підготовки окремого військовослужбовця та взаємодії з колективом. Ця робота намагається вивчити відмінності між солдатами, які плавають, і тими, хто не плаває. Методом дослідження буде емпіричне дослідження та дані, зібрані під час щорічного іспиту з фізичного виховання. У даній роботі розглядається проблема фізичної підготовленості військовослужбовців, наприклад командного батальйону Інспекції забезпечення ЗСУ. Основним елементом боєздатності солдатів і командирів є фізична підготовленість. У широкому розумінні фізична культура, яка є елементом виховання солдатів, також у широкому розумінні відноситься до санітарної освіти як базової навички догляду за власним тілом. Реалії бою перевіряють фізичну підготовку воїнів. У сучасну епоху постійних змін у військовій техніці та технологіях потреба та важливість фізичної підготовки як першого елементу підготовки солдата до дій також змінюється. Солдат, який є фахівцем у своєму спорядженні та має низьку фізичну підготовку, не буде хорошим на полі бою, наприклад, через відсутність здатності захистити своє місце дислокації.