ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДО ТРЕНЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ІГРОВИХ ВИДІВ СПОРТУ З ДОШКІЛЬНЯТАМИ - СОПОТНИЦЬКА , Олена; КОТОВА , Олена (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2023)
Підготовка майбутніх бакалаврів фізичної культури до тренерської діяльності з ігрових видів спорту з дошкільнятами є актуальною та важливою в контексті спортивної підготовки дітей в ранньому віці. Ця стаття присвячена розгляду ключових аспектів цієї теми та має на меті вивчення оптимальних підходів та методів для підготовки майбутніх тренерів. Автор докладно досліджує питання навчання та тренування дошкільнят у галузі ігрових видів спорту, а також звертає увагу на адаптацію тренерської діяльності до індивідуальних особливостей кожної дитини цього віку. Аналізуються сучасні педагогічні та методичні підходи, які дозволяють забезпечити ефективну спортивну підготовку для маленьких спортсменів. Стаття також висвітлює важливість цієї теми для здорового розвитку дітей та підвищення кваліфікації майбутніх тренерів фізичної культури. Вона пропонує рекомендації для покращення процесу підготовки та сприяння розвитку молодих спортсменів на їхньому шляху до досягнення спортивних цілей. Також важливим є практичний аспект, а саме впровадження рекомендацій і підходів, запропонованих у статті, в освітній процес. Це може вимагати співпраці з педагогічними установами та тренувальними центрами для реалізації нових методичних підходів та програм підготовки.