(untitled) (PHYSICAL CULTURE AND SPORT: SCIENTIFIC PERSPECTIVE, 2026)
Розвиток феномену заморожування пов’язаний з основними, первинними потребами сучасної людини. Серед цих потреб можна назвати потребу в розвагах, спілкуванні з іншими людьми або необхідність піклуватися про своє тіло. Ми хочемо зміцнити імунітет і, перш за все, вплинути на своє здоров’я. Це дуже важливо в сучасному «цифровому» столітті. Катання на ковзанах — це зовсім не нове явище, але в цей холодний сезон воно стало найгарячішим трендом. Частково це було пов’язано з обмеженнями, пов’язаними з пандемією. Люди хочуть вийти з дому, зустрітися з людьми, перебувати і рухатися на свіжому повітрі. Для деяких головним, особливо привабливим аргументом є обіцянка більшої стійкості до захворювань, наприклад, під час різних вірусів. Пандемія та численні обмеження, пов’язані з нею, мали дуже сильний вплив на наше життя. Вони змінили звички, іноді змусили дотримуватися дисципліни, а іноді навіть вимагали повної відмови від поточної діяльності або захоплень. На щастя, вони швидко були замінені новими, доступними незалежно від ситуації. Катання на ковзанах виявилося чудовою альтернативою. Формою фізичної активності, такою як заморожування, є занурення або короткочасне купання в холодній воді озера, моря, річки або іншого водоймища. Це може бути купання в ополонці. Практикується з осені до весни і зазвичай має груповий характер.